Krenuo je sa radom novi sajt identičan Artijani, na kom možete prodavati sve druge predmete koji nisu rukotvorine
a posedujete ih. Polovne, nove... nakit, garderobu, gadžete, telefone... Posetite Prodaj to

Online pomoć


Pomoć za kupce

 

Pomoć za prodavce

 

Kupci

Kako se registrovati?

U vrhu sajta postoji link za registraciju. Neophodni podaci su: korisničko ime, lozinka i e-mail. Korisničko ime može sadržati alfanumeričke karaktere i crtice i to će biti link do vašeg profila i vaše prodavnice(ako je otvorite). Korisničko ime nije moguće naknadno menjati zato budite pažljivi pri izboru. Takođe je unikatno. Lozinka mora sadržati najmanje 6 znakova, i kriptovana je u našoj bazi. Morate navesti ispravan e-mail jer ćete na njega dobiti potvrdu za registraciju a i sva komunikacija će ići preko tog emaila. Takođe email i lozinka se koriste za logovanje na sajt.

Mogu li da se registrujem/ulogujem preko Facebook naloga?

Da, vrlo jednostavno, automatski će vam se kreirati novi nalog na artijani. Takođe je moguće i u već postojeći nalog se ulogovati putem Facebook aplikacije pod uslovom da koristite istu E-mail adresu.

Ne stiže mi mail za potvrdu.

Proverite u "spam" pošti, poželjno je da naš sajt dodate u sigurnu listu.

Kako da izmenim profil?

Kada ste ulogovani u svakom trenutku imate u gornjem desnom uglu korisničke prečice. Link "Podešavanja profila" će vam otvoriti stranu za izmenu podataka u profilu.

Kako da naručim proizvod?

Proizvode naručujete preko dugmeta "Kontaktirajte prodavca" koje se nalazi na strani proizvoda, ispod slike ili u desnom meniju pri vrhu. Klikom na dugme otvoriće vam se formular za kontakt. Formular sadrži samo polja za vaše ime, naslov poruke i poruku, sve dalje dogovarate sa prodavcima direktno meilom.

Mogu li da naručim više proizvoda?

Da svakako, samo što svaki proizvod naručujete posebno. Imajte u vidu da ćete poštarinu plaćati posebno za svaki proizvod, sem u slučaju ako se ne radi o istoj prodavnici.

Kako da otkažem narudžbu?

Narudžbu možete otkazati tako što ćete poslati poruku prodavcu da želite da je otkažete, poželjno sa obrazloženjem zašto.

 

Prodavci

Kako da otvorim svoju prodavnicu?

Nakon registracije i nakon što potvrdite registraciju imaće te link preko kojeg možete otvoriti prodavnicu. Takođe to i kasnije u svakom trenutku možete uraditi tako što u prečicama pristupite podešavanju vašeg profila, gde imate link za otvaranje prodavnice, ili izmenu ako je već otvorena.

Kako dodati novi predmet?

U prečicama imate link "Dodaj novi artikl" ili takođe na strani prodavnice.

Kako izmeniti predmet?

Kad otvorite stranu vaše prodavnice imate izlistane sve predmete koje ste postavili. U produžetku imate linkove za izmenu i brisanje predmeta. 
Dalji postupak izmene je isti kao kad dodajete novi predmet, samo što su podaci već ispunjeni.

Kako dopuniti/promenuti podatke o prodavnici?

U korisničkim prečicama imate link "Podešavanje prodavnice" ili tako što ćete otvoriti stranu za izmenu profila gde takođe imate link za dopunjavanje podataka o prodavnici.

Šta su materijali?

To su materijali od kojih je sačinjen proizvod i služe da ga bliže opišu.

Šta su tagovi?

Reči koji opisuju proizvod u kratkim crtama.

Predmet je prodat, šta onda?

Na vama je da li ćete ga obrisati iz baze ili ćete navesti da je taj predmet prodat i da možete napraviti sličan po želji, ili šta već hoćete.